{{Blog.cim}}
Tripont Bocused’Or ételfotózás
A magyar csapat fantasztikus eredményt ért el az idei Bocused’Or döntőn. Dánia és Norvégia mögött dobogós helyen a harmadikak lettek.Gratulálunk a csapatnak!
Két Európa-bajnokság közös ételfotózása után, az idei világbajnokságravaló felkészülés hajrájában sikerült tető alá hozni a magyar csapatételfotózását, egy főpróba keretében.
A versenyre készülve a szokott módon két ételt kellettelkészíteni. A hústál kötelező alapanyagai az ördöghal, a fekete kagyló és a SzentJakab kagyló volt, a tányértéma pedig formabontó módon egy három fogásosgyerekmenü volt, amelynek a kötelezően felhasználandó alapanyagai a sütőtök ésa tojás voltak.
Az előkészületek
Ételfotósunk - Fekete Antonio - elismert séfként, a konyhán töltött kétévtized után váltott az ételfotózásra, és precíz, letisztult munkáival hamarmeghatározó alkotó lett ezen a területen is.
A beállás és a fotózás közel 3 órája alatt aTripont által biztosított termékekkel világítottuk be a fotózásra kijelöltteret. Ehhez nagy fényerejű, folyamatos fényű lámpákat használtunk.
Ezek a lámpák tökéletes színeket eredményeznek,köszönhetően a teljes színspektrumnak, mely elősegíti az elkészült képek élethűmegjelenítését.
A GFX 100S legnagyobb értékét igazábólkét jellemző együttes megléte adja. A kitűnő képminőséget nyújtó 100megapixeles szenzor és a köré épített könnyen kezelhető és kisméretű váz. Afotósoknak így olyan eszköz áll a rendelkezésére, amelynél nem kellkompromisszumot kötni a szállíthatóság és az ergonómia, illetve a képminőség között.
A fotókon és a videón látható finomságok szinteéletre kelnek, a szánkban összefut a nyál, a pupilláink kitágulnak. Mi isazonnal szeretnénk megkóstolni ezeket a Dalnoki Bence, Széll Tamás és NyikosPatrik által készített fantasztikus ételkülönlegességeket.
A fotózáshoz azalábbi terméket használtuk
Nanlite Softbox Parabolic 120 NL
Az ételfotókat készítette: FeketeAntonio
A világításhoz használtfelszerelést a Tripont biztosította
Hozzászólás írása